Miruna Codeanu

Domnule Arafat, o reteta compensata pentru pastile de greata!

In espresso on November 8, 2012 at 6:52 am

Marturisesc: mi-a placut Arafat. Adica nu-mi mai place. Ieri, Raed Arafat a fost numit Ministru al Sanatatii. Premierul Victor Ponta i-a oferit portofoliul Ministerului Sanatatii. Functia de ministru este o functie politica, nominalizarile fiind politice. Deasemenea nominalizarea nu se face fara acordul nominalizatului.

In ianuarie 2012 in Romania au avut loc o serie de proteste de strada. Declansatorul acestor proteste a fost solidarizarea cu Raed Arafat care se opunea vehement impotriva reformei guvernului Boc din Sanatate. La cateva zile dupa inceperea protestelor Raed Arafat a fost revocat in functie. Au existat niste zvonuri mai mult sau mai putin de sant ca intr-una dintre consultarile din premierul de la acea vreme – Emil Boc si Raed Arafat, lui Raed Arafat i-a fost oferit Ministerul Sanatatii. Zvonurile n-au fost negate, Raed Arafat declarand insa ca se va intoarce in functia de secretar de stat dar nu va accepta niciodata nicio functie politica pentru ca nu-si doreste implicarea politica. 

Domnule Arafat, functia pe care ati acceptat-o este o functie politica. Faceti parte dintr-un guvern politic, USL. Chiar daca portofoliul va apartine temporar, functia este tot politica, implicarea este tot politica. Ati acceptat un mandat de la un partid politic, implicandu-va astfel politic. Chiar daca aparent, nu sunteti membru al niciunui partid, portofoliul dumneavoastra de ministru va implica politic.

Daca va scuzati ca este un portofoliu temporar sa stiti ca nu ma intereseaza. E un compromis. E un compromis pe care l-ati fi putut face in ianuarie 2012 in guvernul PDL. Nu l-ati facut. L-ati facut in noiembrie 2012 in guvernul USL. Ati fost motorul unei miscari sociale, revolte. Sunteti medic domnule Arafat, nu exista coincidente. Daca tot sunteti medic, domnule Arafat, o reteta dar compensata – pentru ca acum faceti parte dintr-un guvern social – pentru pastile de greata, se poate?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: