Miruna Codeanu

Dior, Chanel si Vuitton investesc in video, de ce?

In ca'n viata, cafe au lait pour la nuit on November 8, 2012 at 8:31 am

Continut video pentru fashion designers. Dior, Chanel, Vuitton. In fiecare saptamana avem o stire despre aparitia unui nou video de la un mare designer. Da’ de ce?

Brad Pitt endorseaza pentru Chanel no5:

Dior face Lady Dior webdocumentary:

Louis Vuitton tocmai a lansat teaserul de la primul sau clip publicitar:

De ce? De ce investitii enorme in productii video? De ce acum? Nu cred ca Chanel a fost schimbat pe Zara.  Nu cred ca Dior a fost inlocuit de H&M. Dar nu cred nici ca Dior vrea sa fie H&M. Si totusi Dior, Chanel si Vuitton par ca targeteaza un public mai larg. De ce? Au saracit bogatii lumii, dar nu atat de tare. Nu, nu cred ca marketing faci atunci cand iti scad vanzarile. Marketing faci mereu. Marketing in toate formele lui, de la product placement, la endorsment, la PR la advertising. Pentru ca tu, sa adormi visand la Vuitton Alma, sa muncesti gandindu-te la Vuitton Alma iar Vuitton Alma sa fie rezolvarea tuturor problemelor, geanta catre o viata perfecta.

Esti Chanel, esti Vuitton, esti Dior. Ai inceput nisat, te-ai marit si cresti si cresti, inc-o nisa si inc-o nisa si inc-o nisa. Lagerfeld anunta ca isi va lansa parfumul propriu. Inc-o nisa pana cand ajungi nisa-n-nisa. Daca in mass market competitia e si cu dat din coate si cu “ba p’a matii” si cu “eu am cel mai bun detergent”, “crema mea are mai putini parabeni decat a vecinului”, in high end  nu poti spune ca Diorul meu e mai Dior decat Chanelul tau. Prin urmare, atasamentul tau fata de brand se construieste printr-o lume: viata ta va fi mai buna si mai minunata dupa ce iti va atarna de mana Chanel 2.55.

In 2012 ne-am construit sistem de aparare impotriva marketingului destul de bun: schimbam canalele tv, schimbam frecventa radio, click inchide ad instant, overlayerul e enervant, billboardul nu-l observam, printul din Vogue e enervant. Ce sa faci? Chiar daca nu targetezi mass market, stii ca un spot publicitar cu un buget de … regizat de… cu Brad Pitt va crea zgomot, mult zgomot. Chiar daca Brad Pitt nu spune nimic. Chiar daca nu te intereseaza de fapt istoria Dior, Dior a schimbat lumea, Dior o face pe Marion Cotillard sa cante. Frumusetea ca scop in sine, si-atat. Frumusetea in sine pentru ca a face inca ceva de amorul artei sau a frumusetii este maximul de lux pe care ni-l mai permitem.  Se investeste in frumos in sine pentru ca acesta e luxul contemporan. Marketing frumos de dragul frumosului pentru ca isi permite si asta e o declaratie de pozitionare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: