Miruna Codeanu

Adu-ti aminte ca esti o mata razgaiata.

In ca'n viata on August 8, 2012 at 7:03 am

Sa vorbim despre Olimpiada. Olimpiada de dinainte de jocurile olimpice. Orice sportiv are de castigat o medalie de aur la categoria lupta cu “nu pot”, “ma doare”, “fac o pauza”, “au”. In categoria “sportivi” nu intra fotbalistii.  Iar noi, restul suntem niste mate razgaiate.

Olimpiada nu e, de fapt, deloc despre medalii. E despre mii de ore de munca. Munca nespectuloasa. Echivalent cu sapatul in mina. Olimpiada e despre crampe musculare. Dureri care simti ca-ti desprind muschii de pe os. Probleme la coloane care te fac sa simti miscarile en-detail ale articulatiilor. Antrenamente. Antrenamente. Antrenamente. Dureri. Antrenamete. Antrenamente. Dureri. Un zambet. Antrenamente si iar antrenamente. Doua zambete. Crampe. Accidentare. Antrenamente. Refacere. Olimpiada. Olimpiada nu e spectaculoasa. Nu esti nicio vedeta. Nu esti cel mai bun. Nu ai cum sa fii cel mai bun cand gresesti de atatea ori. Nu ai cum sa fii singur pe planeta cand la antrenamente mai pierzi, cazi, ratezi. Nu ai cum sa fii cel mai important cand mai mult de jumatate din zi te antrenezi.

Mai stii cand Nadal s-a scurs de pe scaun din cauza crampelor musculare? Cam asa e. Nu poti sa stai in pat. Nu poti sa mergi. Nu poti sa te misti. Nu-ti doresti decat sa nu mai simti. Si te intorci la antrenamente. Si nu exista nu pot. Si cateodata muschii nu te mai asculta. Si cateodata cazi pentru ca nu-ti mai rezista picioarele si ratezi cea mai buna lovitura a ta pentru ca poignet-ul a zis ca nu mai poate. Nu e doar glam, “straluci” si reflectoare.

La urmatorul “nu mai pot” adu-ti aminte ca esti o mata razgaiata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: