Miruna Codeanu

Asa o fi la noi…

In cappuccino, maci on May 30, 2012 at 2:35 pm

Cautam astazi ceramica romaneasca. Stiti voi: Cucuteni, Horezu, Marginea. Am pornit de la “ceramica de Corund imi place cel mai mult” m-am intors la “ceramica de Corund imi place cel mai mult”.

Localitatea Corund nu e chiar Corund, e cam Korond, iar cel mai de seama mester din Korond in acest moment pare sa fie domnul József Molnos. Ceramica traditionala romaneasca de Corund e de fapt ceramica traditionala de Korond iar cel mai iscusit mester e domnul Molnos. Adica d’aia nu inteleg eu nationalismul. 

La un moment dat fac o pauza in cautari si ma opresc. Ma gandeam la ceramici de pus in bufet. Unii ar pune portelanuri, altii lut. Unii ar fi principi si principese, altii boieri, da’ parca unele sunt mai de bine decat altele. Cand altii construiau catedrale, altii ieseau de sub pamant.

Dar uite asa, cu portelanuri, catedrale, principi la ceilalti e mai urat zice romanul. Frantuzoaicele sunt nespalate, italiencele sunt urate, nemtoaicele sunt urate, nemtii sunt reci, italienii sunt macaronari, francezii mofturosi. La noi lut si ruine dar noi am inventat roata si motorul si avionul si internetul.

La ei stucaturi, curbe, gips, perdele, rufe, flori, piatra, flori. La noi pamant

“Asa e la noi”. Ntz. Nu e. Sau poate o fi…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: