Miruna Codeanu

Google Social Search, Twitter, Internetul?

In ca'n viata on January 11, 2012 at 8:30 am

Am asteptat toti cu pulsu’ peste limita Google Plus. Reteta cu invitatiile (aceeasi reteta ca atunci cand a aparut gmail) a creat niste buzz in jurul lansarii. Cam jumatate de kilogram. Restul de buzz l-a mancat Facebook destul de rapid cu previewuri pentru Timeline. Am asteptat Google Plus , adica stiam ce vreau de la Goole. Google e motor de cautare, atat de motor de cautare inca nu mai spunem “a cauta ceva” spunem ” a gugali ceva”. Google e un caz neegalat pana acum de unelte. Cand Google a lansat reteaua de socializare ne asteptam ca Plus sa profite de toate uneltele disponibile: Google Search, Google Tools, Google Adwords, Gmail, Google Translate.

Intre timp, Facebook nu mai foloseste cautarea Google pentru rezultate. Microsoft detine actiuni Facebook. Facebook foloseste Bing. La fel entru previewul pe harta. Pe Facebook nu mai avem Google Maps, avem Bing Map.  Google s-a impus datorita motorului de cautare. Domeniul motoarelor de cautare e si domeniul in care Google incepe sa piarda: prea mult SEO, prea mult Google Adwords implica rezultate irelevante, implica mai putini utilizatori pentru Google Search. Google nu statea bine, inainte de urmatoarea stire: Google lanseaza social search. Numai ca Twitter se supara si Microsoft lanseaza Kinect pentru Windows.

Social search e exact parte dintre asteptarile pe care le aveam de la Google Plus. Social search inseamna folosirea indiciilor pe care Google le are despre tine din: Gmail, Google Chat si Picasa in rezultate de pe Google Search. Asta e directia in care Google castiga, Facebook pierde. Twitter, un jucator important din retelele sociale e cam nefericit. Atat de nefericit inca a blocat accesul Google. Twitter oferea tot timpul rezultate real-time pentru Google. Acum Google nu le mai are. Cam urat, nu?

Toate astea se intampla in zilele in care Microsoft anunta lansarea Kinect pentru Windows. Kinect a schimbat modul in care ne jucam. Microsoft ramane cel mai raspandit sistem de operare. Lansarea Kinect pentru Window inseamna controlul Windows prin miscari. Pretul, 250$ il face un gadget nu neaparat desinat end-userilor dar nici de neatins. Sigur, momentan cearta se poarta in domeniul retelelor sociale, motoarelor de cautare. Kinect ar deveni accesibil end-userilor. Asta  ar schimba si felul in care existam online.

  • Posibilitati:
  • Google dezvolta Android home use si corporate. Google integreaza tot.
  • Kinect devine accesibil pentru home use. Microsoft integreaza tot si aduce motion sensor in discutie.

 

Clar, pariul e pe integrare dar cine ce integreaza si cine integreaza? Reteaua sociala asa cum o cunoastem se va pierde in integrare, cam asta prevad eu.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: