Miruna Codeanu

caritatea nu e de ajuns

In ca'n viata on December 20, 2010 at 8:12 am

ps: azi mi-am adus aminte de teoria mea despre iesirea din criza. exista Africa, continent cu resurse care resurse au dus la razboaie civile pentru ca vine un nene si zice ca mina de diamante e a lui ca a facut pipi pe ea si isi face o comunitate de sclavi isi ia unii pe care ii tine pe langa el si controleaza populatii intregi. ati vazut in filme. bun, Africa e mare si cu resurse. Africa e mare si saraca si nu prea are industrie deci momentan nu e piata de desfacere. Dar daca? Dar daca Banca Mondiala se apuca de incurajat initiativele locale nu doar in strategiile de comunicare ale  corporatiilor? dar daca, antreprenorii locali se dezvolta intr-atat incat Africa poate deveni piata de desfacere? 1 miliard de consumatori inseamna ceva… Caritatea pentru Africa nu e de ajuns.

ieri am fost intr-un centru de mame si copii din Slobozia, jud. Giurgiu. a fost un centru de stat, acum se ocupa de el un preot. au 20 de copii si 19 mame. si-au organizat o mini ferma. incearca sa se auto-intretina. caritatea nu e suficienta pentru ca nu e constanta. dezvoltarea durabila se poate aplica si la nivel macro si micro. daca o aplicam macro in Africa, o putem aplica si micro pentru centrele sociale. caritatea ii face dependenti pe ei. oamenii trebuie integrati si sprijinati sa mearga singuri. ceea ce nu prea se intampla. copiii de 18 ani care ies din orfelinate ajung pe strada. nu stiu statistici da’ sunt sigura ca e un procent covarsitor.

weekendul asta am vazut ca se poate, hai ca se poate! am vazut in jurul meu destul de multi oameni implicati in ce fac. avem din ce in ce mai multe fundatii. cum ar fi sa ne unim toti?  cum ar fi sa mearga fiecare sa-i invete ce stie? cum ar fi sa invatam oamenii si copiii sa mearga singuri. avem multi speakeri motivationali, nu? cel putin evenimente cu speakeri motivationali avem. cum ar fi sa-i motivam? avem marketeri, nu? cum ar fi sa-i ajutam sa-si faca businessuri micute? hand-made e popular, nu? green e popular, nu? bio e si mai popular, nu? daca i-ar motiva cineva sa faca primii pasi, daca le-ar arata cineva ca se poate, daca le-ar arata cineva cum sa-si inceapa un blog unde sa prezinte ce fac, un cont de twitter?

e o schita de idee momentan, de impartit cu oricine care ar putea ajuta la conturarea proiectului… cum ar fi?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: