Miruna Codeanu

povestea unui loc… ep. 2

In cafea, espresso on March 30, 2010 at 9:56 pm

Licenta de exploatare a goldmentecului o primeste compania Pravalia Piros Goldmentec care urmarea exploatarea cu ciapiteci.  Licenta este valabila 20 de ani pamanteni si va expira cam in 8 ani pamanteni. Pentru demararea proiectului de exploatare prin ciapiteci sunt necesare studii si cercetari, o data cu demararea cercetatorilor pentru inceperea exploatarii prin ciapiteci ia nastere si opozitia impotriva exploatarii cu ciapiteci.

Opozantii ciapitecilor se constituie intr-o organizatie care lupta impotriva exploatarii goldmentecului prin ciapiteci. Pericolul pe care il reprezinta ciapitecii ar putea avea grave efecte asupra mediului:  acumularile de gaze eliminate de ciapiteci ar putea un impact puternic asupra mediului din Besmeland.  Exploatatorii sustin ca exploatarea cu ciapiteci nu are efecte negative asupra mediului deja poluat al localitatii Piros, tarnapitecii poluand si ei prin secretiile extrem de acide. Organizatia care lupta impotriva exploatarii cu ciapitecii a luat numele din viitor al localitatii: “Aranis Halakis”, opozanti ai companiei care propunerea exploatarea cu ciapiteci.

Proiectul Pravalia Piros Goldmentec e unul amplu, insa acordul cu statul Besmeland este secret si cunoscut de doar cele doua tabere: Pravalia Piros Goldmente si statul Besmeland prin reprezentantii sai de atunci. Pravalia Piros Goldmentec vrea sa inceapa exploatarea cu ciapiteci insa pentru asta trebuie mutata populatia din Piros si trebuie construit sistemul de exploatare a goldmentecului ce presupun si un bazin de igienizare a gazelor emise de ciapiteci. Pravalia Piros Goldmentec incepe achizitia caselor localnicilor din Piros ramasi fara surse de venit dupa moartea tarnapitecilor.

Pirosienii povestesc ca Pravalia Piros Goldmentec dadea celor care vindeau casele pretul lor in hartie igienica sau constructia unei case in noua localitate si diferenta de bani. Dintre primii care si-au vandut casele au primit calcul direct igienica in suluri foarte mari ambalte in niste baxuri de’a dreptul imense.   Cei din Aranis Halakis spun ca ar fi fost hartie igienica murdara poluata de tarnapiteci pe care  si astfel Pravalia spala hartia, sau incearca sa-i intimideze pe cei ramasi.  Acum 9 ani pamanteni se construieste prima casa pentru pirosenii care alegeau sa se mute iar acum 8 ani pamanteni iese primul Plan de Urbanism Particular, pamantenilor le-ar putea fi cunoscut ca PUG care defineste viitoarea zona ca zona de exploatare a goldmentecului prin ciapiteci. In acelasi an, 2002 pe Pamant, o adunare care se ocupa cu managementul hartiei igienice de pe planeta pe care se afla Besmeland, hotaraste ca nu va mai finanta proiectul Pravaliei Piros Goldmentec iar viitorul stat federal afirma ca Piros este o problema pentru Besmeland. Cam in luna Craciunului pe Pamant, organizatia Aranis Halakis obtine sprijinul unei organizatii  mari si puternice, activa in mai multe state si cu mare priza la publicul naiv.

Maine: anul pamantesc 2003  si poate parerea personala despre organizatia cu mare priza la publicul naiv.

Advertisements
  1. groaznic… mai e si povestea cu cararea prin padurea din Besmeland… si cand a vrut statul din Besmeland sa cumpere doua duzini de lopeti tocite de la piticii pragmatici

  2. A aparut, postum, un volum de versuri scrise de Doru Vieru. Vrei un exemplar? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: